Helyszíni szélvédő javítás Savoya Park Aldi parkolóban

Szélvédő javítás Savoya Park +36 70 602 6000

Szélvédő javítás Savoya Park +36 70 602 6000

Mikor kell cserélni a szélvédőt?

2023. október 16. - Szélvédős Ferenc

MIKOR SZÜKSÉGES A SZÉLVÉDŐCSERE?


A gépjárművek szélvédője alapvető fontosságú a biztonság szempontjából. Azonban idővel a szélvédő elkopik, megkarcolódik, repedezik, és ha nem cseréljük ki, biztonsági kockázatot jelenthet.

A szélvédő nem csupán egy védőréteg

De mikor érdemes cserélni a szélvédőt? Ebben a cikkben minden fontos információt megtalál a szélvédőcserével kapcsolatban.

A szélvédő sérülései

Az autók szélvédője könnyen sérülhet a mindennapi használat során, legyen az kavicsfelverődés, rosszul elhelyezett csomag, vagy éppen az időjárás szeszélyei miatt.

A sérülések különbözőek lehetnek, akár kisebb karcolások, akár nagyobb repedések. A javítás lehetősége a sérülés méretétől és helyétől függ.

Ha a sérülés kisebb, általában javítható. De ha a repedés mérete meghaladja az egy centimétert, a javítás hatékonysága kérdéses, és érdemesebb lehet inkább kicserélni a szélvédőt.

Mikor lehet még javítani a szélvédőt?

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a szélvédő jelentős részét mégis lehet javítani.

Ugyanakkor, ha a sérülés a látómezőben található, a javítás nem mindig ideális megoldás, mivel utána még mindig látható marad a sérülés, ami zavarhatja a vezetőt.

A szélvédő cseréje

A szélvédőcserének mindig biztonsági vonatkozásai vannak. Ha a szélvédőn nagy repedés található, a javítás nem ajánlott.

Az új szélvédő beépítése azonban nem mindig egyszerű feladat, ezért a legjobb, ha szakemberekre bízod a cserét.

Csapatunk szakszerűen és precízen végzi el a cserét, így az új szélvédő biztonságosan fog a helyére kerülni.

Az időjárás hatása a szélvédő cseréjére

Az időjárási viszonyoknak nincs szerepük a szélvédő cseréjében. A modern ragasztók kiválóan teljesítenek hideg és meleg időjárás esetén egyaránt.

Ezért az időjárás nem befolyásolja a szélvédő cseréjét.

Mennyi időt vesz igénybe a szélvédőcsere?

A szélvédő cseréje általában körülbelül két órát vesz igénybe. Ehhez még hozzájön egy óra, amely a ragasztó száradási idejét jelenti.

Így összességében a teljes szervizidő körülbelül 3 óra.

Szélvédő javítás és csere árak

A szélvédő javításának költsége változó lehet. Az árakat befolyásolja a sérülés mérete, valamint a javítás vagy csere várakozási ideje.

Általánosságban elmondható, hogy a szélvédő javítása általában olcsóbb, mint annak teljes cseréje.

A bejegyzés trackback címe:

https://szelvedojavitassavoyapark.blog.hu/api/trackback/id/tr1018235635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása